Kennel Sveajenta et et lite oppdrett av dansk/svensk gårdshund og eies av Marit Hanstad Autrey og Keith Robert Autrey.  Sammen har vi hundene Thora og Emilia som er med oss på det meste om det er en fin tur innover fjellet eller en lat dag i sofaen. Vi trener og konkurrerer i Rallylydighet og  prøver oss på litt annet også som agillity og lydighet for variasjonen sin skyld.

Marit har holdt på med dyr siden hun var liten, fra små marsvin til store hester. Gleden over å lære kaninen sin innkalling i mangel av hund i familien var stor, mens kattene ikke var like lette å overbevise.

Keith er også veldig glad i dyr og har også tidliger hatt katter, men interessen for hund har vært stor selv om muligheten ikke kom til oss før i voksen alder.

Vår første hund var Bobby, en herlig blandingshund som vi elsket, men i motsetning til det mange reklamerer med, var han ikke en som kun arvet det beste fra foreldrene. Han levde et godt liv hos oss , men vi innså at neste hund skulle være mer forutsigbar basert på hva som er typisk for rasen opp mot vår livstil og hva vi ønsket å bruke tiden på.

Valget falt på dansk/svensk gårdshund og vi var så heldige å få kjøpe Thora. Hun gjorde oss enda mer betatt av rasen og vi fant ut at vi måtte ha en til og Emilia ble en del av familien vår.

Vi er medlemmer av Raseklubb for dansk/svensk gårdshund, Lillehammer brukshundklubb og norsk rallylydighetsklubb. Marit sitter også som nestleder i raseklubben og som leder i brukhundklubben. Så for oss er et aktivt og positivt hundehold grunnleggende.